Praktisk information

Parkering

I Blåsenhusområdet finns parkeringsplatser för studenter, anställda och besökare. Anställda på Uppsala universitet och de studenter som är registrerade på en kurs och som har ett passerkort kan få tillgång till "Taxa 2".

Karta över de parkeringsplatser som finns i området finns att se här. Tänk på att alltid titta om det sitter en skylt där särskilt tillstånd krävs. En betald parkeringsbiljett utan särskilt tillstånd ger en kontrollavgift vid felparkerad bil.

På innergården finns parkeringsplatser för de som har parkeringstillstånd för att parkera på parkeringsplats för rörelsehindrade, men även motorcykelparkering och reserverade parkeringsplatser för besökare till Barn- och babylabbet. Övriga parkeringar på innergården kräver särskilt parkeringstillstånd.

Reception

Receptionen hittar du i entréhallen. Vänd dig till receptionen för information och service. Receptionen är öppen vardagar kl 8.00 - 16.00
Telefonnummer: 018-471 2440.

Som besökare kan du få hjälp med:

  • att hitta rätt lokal
  • att söka efter personal
  • att låna passerkort som behövs för att nå vissa utrymmen i Blåsenhus

Har du bokat lokal för första gången behöver du ha instruktioner till hur du använder tekniken i hörsalar/lärosalar. Vänd dig till receptionen för att få vidare instruktioner.

Restaurang

I Blåsenhus finns restaurang med lunchservering. Restaurangen har öppet Måndag-fredag kl. 9.00-16.00. Lunch serveras mellan 10.30 och 14.00
Till restaurangens webbsida

Blåsenhus

Här kan du hitta mer information om Blåsenhus

Klicka på kartan för en större bild

Hitta hit

Med buss: 6, 7 eller 21. Avstigning hållplats "Blåsenhus".

Med cykel: Cykla mot Slottet. Mittemot Botaniska trädgården ligger Blåsenhus.

Med bil:
Åk Dag Hammarskölds Väg och sväng ner på Norbyvägen. Till vänster ligger Blåsenhus.
Latitud 59,8514
Longitud 17,6281